Regels

24 september 2018 Uit Door Gast
Regels op de Servers:
➺ Nederlands  zijn de voertalen. Duits wordt gedoogd, andere talen zijn niet toegestaan.

 

➺ Geen reclame, advertenties. (Votelinks voor ishandig.nl, onze website en YouTube zijn wel toegestaan). Het noemen van namen is toegestaan. Het benoemen van IP’s en domeinnamen van andere servers en diensten in de openbare chat valt onder reclame. Ook teamspeak IP’s en discords vallen hieronder.

 

➺ Niet spammen, ook niet in priv /msg. (Het herhaaldelijk posten van berichten die op hetzelfde neerkomen)

 

➺Niet schelden en/of pesten, ook niet in priv /msg. Dit houdt ook discriminatie en elkaar beledigen op andere manieren in.)

 

➺Geen grove taal -inclusief vloeken- en geen onbehoorlijk gedrag. Dit wordt gelijkgesteld met ‘schelden’, ‘spammen’ of gebrek aan respect. Het omzeilen van de tekst filters door ‘alternatieve spelling’ wordt gezien als het gebruiken van het ongepaste woord zelf.

 

➺Niet hacken / Glitchen. Wij verwachten dat je een onaangepaste versie Minecraft gebruikt. Uitbreidingen in de vorm van zowel software (mods), als hardware zijn verboden, behalve als het in de lijst verderop uitdrukkelijk is toegestaan. Bij twijfel is de beslissing aan de staff.

 

➺Respecteer iedereen. Zowel de ishandig.nl medewerkers als jouw medespelers verdienen het om met respect behandeld te worden. De staff (Mods) vertegenwoordigen -elk voor zich- de eigenaar (Owner)

 

➺Hinder andere spelers niet onnodig in hun spel als dat niet noodzakelijk is voor het spelverloop. (/tpa flooden, in de weg lopen, enz.)

 

➺Misbruiken van fouten in de server is verboden en je bent verplicht deze te vermelden bij de staff. Het kan voorkomen dat er fouten of glitches in de server of de software zitten, die je niet mag gebruiken en/of uitbuiten.

 

➺Ongepaste of aanstoot gevende nicknames en MC-namen zijn niet toegestaan. Het misbruiken van een naam die door de tekst filters wordt geblokkeerd is niet toegestaan.

 

➺Ongepaste of aanstoot gevende bouwwerken zijn niet toegestaan.

 

➺Griefen is NERGENS toegestaan. Het is eigen verantwoordelijkheid hoe jij omgaat met je protected gebieden, dus we rollbacken NIET. Maar de griefer wordt wel WEL verbannen.

 

➺Deathtraps zijn niet toegestaan met de uitzondering op factions. Hier verstaan we onder elke vorm van spelers doden buiten pvp gebieden. Dat kan van hoogte dood vallen als opsluiten in lava.

 

➺Spawnkillen is niet toegestaan. Hier wordt onder verstaan dat het herhaaldelijk vermoorden van een speler bij zijn/haar spawn plek

 

➺Scammen (zwendelen) met alle currencies is nooit toegestaan.

 

➺Aanwijzigen van staff moeten altijd worden opgevolgd. Protest tegen beslissingen kunnen uitsluitend achteraf op het forum worden geuit. Hieronder vallen ook unban/unmute aanvragen

 

➺Het is niet toegestaan om moedwillig valse beschuldigingen te uiten, zowel op forum als in de game chat.

 

➺Tijdens een ban is het de persoon die de ban heeft gekregen (wettelijk!) verboden om zich toegang te verschaffen tot de spelservers van ishandig.nl, met welke identiteit (account) dan ook.

 

➺Tijdens een mute is het de persoon die de mute heeft gekregen verboden om berichten te versturen op de spelservers van ishandig.nl, met welke identiteit dan ook.

 

➺Bij geschillen bepaalt de eigenaar de uiteindelijke en bindende beslissing.

 

➺AFK machines in welke vorm dan ook, zijn niet toegestaan.

 

➺Het is niet toegestaan om je nickname te veranderen naar bestaande of bijna kopieën van bestaande namen om daarmee andere spelers te verwarren/irriteren/hinderen/scammen.

 

➺Het verhandelen van in game items dan wel valuta’s naar externe waardes is verboden.

 

➺Het downloaden of eigendom maken van (delen) de mappen van ishandig.nl  is verboden

 

➺Het boosten van accounts door het continu blijven killen is verboden.

 

➺Wanneer een plot en claim meer dan 90 dagen verlaten is (eigenaar is die periode niet online geweest) dan mag deze zonder pardon worden vrijgegeven.

 

➺ Dreigen met een DDOS of het uitvoeren van een DDOS op de server of een van de spelers is strafbaar.

 

➺ Frost Walker Enchantment op Factions gebruiken is strafbaar.

 

Algemene discord regels

Binnen het gebruik van onze ishandig.nl discord gebruiken wij ook de algemene Discord regels en Terms of Service. Deze richtlijnen kan je HIER terugvinden. De Terms of Service vind je HIER. Gelieve deze regels te lezen en je hieraan ook te houden.

Niet Pesten

Als er iets is waar wij bij ishandig.nl een hekel aan hebben dan is het pesten. Wij willen dat iedereen zich bij ons thuis kan voelen, en daar horen pesters niet thuis.

Daarom worden pesters bij ons permanent van ALLE servers verbannen.

Als staff nemen wij het laatste woord en als wij duidelijk zien dat je kwade bedoelingen hebt beslissen wij dat je hier niet thuishoort.

Niet schelden / mensen beledigen

We zijn allemaal om fun te hebben, verhalen met elkaar te delen, te chatten terwijl we aan het gamen zijn of om nieuwe vrienden te maken. Hou je taalgebruik dan ook netjes en ga niet zomaar mensen lopen uitshelden.

Meningen verschillen soms, dat kan gebeuren. Daarom hoef je nog niet meteen die andere persoon met een andere mening te beledigen. We zijn allemaal verschillend, dat maakt ons uniek. Hou het gezellig en respecteer elkaars meningen en visies.

Reclame

Reclame maken voor andere servers of websites is verboden. Hieronder vallen zowel andere MC servers als youtubekanalen.

Doe je dit toch, dan zal dit je een ban opleveren.

Ook is het niet toegestaan links te plaatsen naar sites (of afbeeldingen) met een pornografisch, commercieel, illegaal of racistisch karakter.

Youtube links zijntoegestaan, op voorwaarde dat er in je link niet geadverteerd of gerefereerd wordt voor een andere server.

Chat Spamm

We doen als staff veel moeite om de de discord chats netjes en overzichtelijk te houden. We vragen dan ook aan jou om mee te letten op je taalgebruik en onnodige ruzies te vermeiden zoals eerder al vermeld). Hou de chat netjes, ga niet heel de tijd lopen spammen of alles in hoofdletters typen. Doe je dit toch dan zullen je berichten verwijderd worden en dan kan dit je een tijdelijke mute opleveren.

De algemene (chat-)regels kan je op de homepagina van deze wiki terugvinden.

Gebruik van onze Discord BOTs

We hebben op onze discord servers een aantal bots die ons helpen de server te managen en die voor jullie een aantal leuke functies toevoegen. Wij vragen jou om voor het gebruik van onze bots het speciaal toegenwezen #bot-channel in de rubriek Off-Topic te gebruiken.

Voor een lijst met alle commands die je kan gebruiken op discord kan je !help gebruiken.

Niet zeuren om staff rank te krijgen

Als je wil solliciteren voor staff dan kan dat via de website. Vragen voor staff rank op eender welke andere manier heeft geen zin.

Dreigen met real-life geweld of met hacken is rechtstreeks ban.

Zulk soort gedrag kan ons absoluut op geen enkele manier smaken. Dreigen met hacken of real-life bedreigingen leveren je een ip-ban op en in het geval van hacken ook een melding bij de politie.

Seksueel expliciet taalgebruik

Ongepast taalgebruik of opmerkingen worden niet getolereerd op onze discord server. Gelieve 18+ content binnen het #18+ kanaal te houden.

Name en Nickname

Op discord kan je ten allen tijden je weergavenaam aanpassen. In het kader van bovenstaande regels vragen wij je om geen beledigende of ongepaste namen te gebruiken.

Kies je hier toch voor dan zal je hier zeker over aangesproken worden en kom je meteen ook in aanmerking voor een ban.

GBRUIK JE GEZOND VERSTAND

De laatste maar niet minst belangrijke regel, gebruik je verstand! Jullie zijn slim genoeg om goed te beseffen wat wel en niet kan. Wij verwachten van jou dat je je netjes gedraagt en plezier maakt met anderen. We zijn hier niet om elkaar’s leven zuur te maken.

RESPECTEER DE STAFF EN DE REGELS

Over de regels is GEEN discussie mogelijk